Какая продукция нужна для исправной работы кофейни?

Для того, щоб кав’ярня справно функціонувала й користувалася попитом, їй необхідна певна продукція. Ми говоримо не про облаштування бару, а також меблях і багатьох інших об’єктах, які використовуються для оформлення інтер’єру. Йдеться про товари і продукти, які використовуються безпосередньо для приготування напоїв. Кава і чай – це напої, які є найпопулярнішими серед безалкогольних в усьому світі.

Кава, чай і добавки

Необхідно розуміти, що для приготування смачних кави та чаю необхідні різні сиропи і добавки. Безумовно, слід звернути пильну увагу на використання якісних сортів чаю і кави. Від того, наскільки якісними вони будуть, залежить багато чого. В першу чергу, смак і аромат напою. Якщо ви створите коктейльну карту, яка буде залучати клієнтів, то вже дуже скоро ваша кав’ярня буде популярною.

Кава, чай і добавки

Впоратися з поставленим завданням не так вже й складно, якщо, як ми вже зазначили вище, використовувати якісні сорти чаю та кави, а також різні спеціалізовані добавки. Це можуть бути цукрові сиропи, вершки, молоко, а також деякі інші інгредієнти (всі вони є на сайті petrovka-horeca.com.ua). Сьогодні існує величезна кількість рецептів, на основі яких створюються безалкогольні напої і коктейлі.

Рослинне молоко

Звертаємо вашу увагу на популярність капучино і латте, приготованих на рослинному молоці. Коров’яче молоко все рідше використовується, так як у багатьох людей виявляється непереносимість лактози. Кокосове, соєве, мигдальне, а також гречане і вівсяне молоко – це відмінна альтернатива. Кавові напої, приготовані на основі такого молока, є смачними і ароматними.

Сорти кави

Вибираючи кавові зерна, зверніть увагу на їх склад. Найкраще вибирати стовідсоткову арабіку. Вона не має сильної кислинки. Іноді використовують арабіку в суміші з робустой. В цьому випадку робусти має бути небагато – не більше 10/15 відсотків від загальної кількості. Її зайве вміст робить напій кислим, гірким.

Сорти чаю

Сорти чаю

Для того, щоб правильно вибрати чай, необхідно орієнтуватися на спосіб сушіння листя. Найкраще вибирати ферментовані сорти, так як в них збережено максимальну кількість антиоксидантів і корисних компонентів. Популярними є не тільки чорні і зелені, але і багато інших сорти. Сюди варто віднести червоний чай “ройбуш”, трав’яні, а також деякі інші сорти. Вони добре поєднуються з лимоном, медом, ягодами, листям м’яти. Сьогодні часто готують чай у френч-пресах. Незважаючи на те, що що френч-прес спочатку створювався для приготування кави, сьогодні тут готуються і подаються різні чаї, з додаванням ягід, трав, квітів.